Nasa: Venus saattoi olla asuinkelpoinen kahden miljardin vuoden ajan

qmkooj989j

Maa ja Venus

Tällä viikolla Nasan tutkijat julkaisivat mielenkiintoisen tutkimusraportin, joka täydellisesti muuttaa valtavirtatieteessä olleen näkemyksen Venuksen muinaisesta asuinkelpoisuudesta. Aikaisemmin on ollut vallalla näkemys, jonka mukaan Venuksella ei ole koskaan voinut olla elämää, koska se on siihen aivan liian kuuma ja ilmakehältään sopimaton.

Tutkijoiden käyttämien uusien ilmastomallinnuksien mukaan muinaisella Venuksella on sittenkin saattanut vallita täysin toisenlainen ilmasto kuin nykypäivänä. Venuksen pinnalla on voinut olla miljardeja vuosia sitten vettä ja elämiselle suotuisat lämpötilat ja ilmakehä. Tätä asumiskelpoista aikakautta on voinut kestää huimat kaksi miljardia vuotta.

Tutkijat nimesivät raporttinsa äärimmäisen kiehtovasti: Was Venus the First Habitable World of our Solar System? Oliko Venus aurinkokuntamme ensimmäinen asuinkelpoinen maailma? Tämä otsikointi vie meidät suoraan Ra-materiaaliin, joka vastaa kysymykseen myöntävästi.

Ran mukaan Venus oli Aurinkokunnan ensimmäinen planeetta, joka kehittyi asuinkelpoiseksi ja jossa myös Ra aloitti oman evoluutiokiertonsa miljardeja vuosia sitten. Venus oli yli kaksi miljardia vuotta sitten tietoisuuden evoluutiossa samalla tasolla kuin Maa nykypäivänä.

Nasan tutkijoiden julkaisema raportti kuuluu samaan sarjaan uutisia, joita on julkaistu etenkin viimeisen viiden vuoden aikana tihenevään tahtiin: Koko mielikuva avaruudesta ja Aurinkokunnasta on muuttumassa nopeasti. Vielä kymmenisen vuotta sitten etsittiin epätoivoisesti vettä avaruudesta ja sitä pidettiin harvinaisuutena. Nyt vettä kerrotaan löytyvän useilta Aurinkokunnan kuilta ja planeetoilta, tai ainakin sitä on ollut joskus menneisyydessä (Marsin muinaiset meret ym.). Mielikuva avaruudesta on muuttumassa elämälle vihamielisestä joutomaasta elämää syleileväksi keitaaksi.

Tähän samaan sarjaan kuuluvat Nasan uutiset ovat kuin teasereita, kiusoittelijoita, jotka vihjaavat tulevasta mutta eivät vielä paljasta kaikkea. Jos jokin planeetta on asuinkelpoinen kaksi miljardia vuotta, niin mikä onkaan mahdollisuus, että se kehittää myös älyllisiä, tietoisia olentoja? Ja jos se kehittää tietoisia olentoja, mikä onkaan mahdollisuus, että nuo olennot rakentavat korkealle kehittyneitä sivilisaatioita, jotka matkaavat avaruudessa planeetoilta toisille sekä toisiin tähtijärjestelmiin?

Älyllinen elämä avaruudessa ei ole poikkeus vaan se on normi. Koko avaruus on tietoinen ja älyllinen.

 

——————————————————————————————–

Lähteet:

Yle: Viikko tieteessä

Tutkimusjulkaisu: Was Venus the First Habitable World of our Solar System?

HS: Venus oli muinoin asuttava, väittävät Nasan ilmastomallintajat

 


Tässä blogissa esitellään Yhden laki (Law of One) -kirjasarjan sisältöä, joka tunnetaan myös Ra-materiaalina

Yhteydenotto:

Tomi Varjola

kosminen.valo[at]protonmail.com

Tilastot

  • 769 486 hits

%d bloggaajaa tykkää tästä: